7 maj 2022
10:00

Forserums IF

Gedigen insats i hemmapremiären

Känslan av höst var påtaglig med kyla, mulen sky och hårda vindar när det vankades hemmapremiär för Vistas P10-lag. Men lagom till att uppvärmningen satte igång avtog vinden och molnen skingrade sig så att solen fick lägga sina värmande strålar på det numer robotklippta gräset. En del kanske tolkade det som ett tecken, undertecknad tolkade det som klassiskt vårväder. Motståndare för dagen var Forserums IF, ett lag som vi mött redan under försäsongen i en match där de båda målvakterna storspelat men segern helt rättvist gått till de rödklädda med 4-1. Upplagt för revansch kanske?

1:a perioden
IK Vista öppnade lika starkt som i seriepremiären mot Månsarp/Taberg. De grönklädda gästerna fick knappt låna bollen och planens yta utnyttjades till fullo när bollen levererades mellan lagdelarna. Ett långt anfall resulterade i den tionde minuten i att Wide NS fick en boll på djupet till vänster i motståndarnas straffområde, Wide spelad in till Elias som lugnt och behärskat tog emot bollen och placerade in 1-0 till hemmalaget. Halvleken fortsätter med stort övertag för hemmalaget, men en duktig målvakt hos gästerna avvärjer flera farliga chanser, medan kollegan Olle i hemmamålet har en betydligt lugnare resa i första halvlek. I matchens sista minut får Vista en hörna som blir resultatlös, men man biter sig kvar och skapr ett fint anfall där bollen går som på ett snöre från Vidar till Zander och vidare till Pelle som tar ett avslut som fastnar på en motståndare, men bollen letar sig ut till William på vänsterkanten som trycker sig förbi sin markering och skjuter in 2-0 i bortre hörnet. Ett hel rättvist resultat efter en spelad period.

2:a perioden
Andra perioden inleds precis som den första, där Vista äger mycket boll och dikterar villkoren i matchen. Men iperiodens nionde minut bjuds en Forserumsanfallare på ett gratisläge men Olle kommer ut i tid, gör sig stor och avvärjer friläget på ett enastående sätt. Efter målchansen andas det optimism i bortalaget som tar för sig mer och skapar dessutom ett par halvchanser och småfarliga inlägg, som lyckligtvis inte resulterar i något mål. Perioden står och väger lite men sextonde minuten lyckas Wide NS bryta ett uppspel, tunnla sista försvararen och fri med målvakten trycker han in 3-0 till hemmalaget. Ett resultat som står sig perioden ut.

3:e perioden
Tredje perioden är endast fyra minuter gammal när Forserum reducerar till 3-1 genom ett vara snabbast på en skottretur. Efter reduceringen är det bortalaget som tar de flesta av initiativen medan de rödklädda hemmaspelarnas fina passningsspel ersätts med soloräder, vilket ofta leder till bolltapp i knepiga lägen. Pelle lyckas hursomhelst med en sådan räd när han tar sig förbi både en, två och tre motståndare och ensam med målvakten försöker sig på en lobb, ett givet mål 9 av 10 gånger men just idag svarade målvakten för en utomjordisk enhandsräddning och bollen landar på ribban istället för i nätmaskorna. Bara minuten senare utnyttjar bortalaget att hemmaspelarna inte söker upp sin markering vid ett inkast. Det långa inkastet ställer en grönklädd anfallare i ett friläge mot Olle som förvaltas på bästa sätt fram till 3-2. Forserum forcerar för en kvittering och det blir emellanåt väldigt rörigt i Vistas straffområde, men hemmsspelarna lyckas att reda ut situationerna ändå. I periodens 17:e minut kan vi äntligen andas ut lite när Vidar stressar en back i bortalaget så att Wide NS kan erövra bollen på högra delen av offensiv planhalva. Han sprintar ifrån sin försvarare och sätter dit 4-2. Efter det målet faller vi tillbaka till det fina passningspelet vi hade tidigare och 5-2 kommer av bara farten när Jonathan hittar William med en fin krossboll, William tar med sig bollen in i straffområdet men istället för att avsluta själv rullar han kyligt bollen till Wide som bara behöver sätta dit foten för att få bollen i mål. 5-2 är också resultatet när domaren blåser av matchen.

Sammanfattning
Återigen en match där vi spelar väldigt bra och låter motståndarna jaga boll. Det märks tydligt att spelarna blir äldre och duktigare för det blir svårare för oss att komma till skarpa lägen, bollinnehavet till trots. Men grabbarna fortsätter ändå att rulla och visar ingen frustration trots att det "bara" är 3-0 efter två perioder. Målet vi släpper in i tidigt i sista akten leder till att vår spelkvalitet går ner samtidigt som bortalaget tar för sig mer. Det var lite onödigt spännande ett tag men grabbarna redde ut det och vinner trots allt väldigt välförtjänt.